Vrijwilligerswerk

Aan de slag als vrijwilliger voor het Platform Welkom Vluchtelingen Harderwijk.

De eerste activiteiten op het AZC Harderwijk zijn van start gegaan en er zijn inmiddels 8 actieve werkgroepen. Sommige werkgroepen zijn nog druk aan het opstarten en andere werkgroepen zoals Kinderwerk en Gastvrij Harderwijk zijn al heel actief.

Wil je graag aan de slag als vrijwilliger dan hebben we hier een overzicht van vrijwilligers die we op dit moment heel goed kunnen gebruiken.

Wil je graag actief bij een bepaalde werkgroep aan de slag neem dan contact op met de desbetreffende werkgroep.
Heb je ideeën voor een nieuwe werkgroep of een leuke activiteit stuur dan een mail naar info@wvharderwijk.nl

Er zijn op dit moment 7 werkgroepen opgericht:

  • AZC ActiefBij veel AZC bewoners leeft de behoefte zinvol bezig te zijn en positief bij te dragen aan hun omgeving. Tegelijk leren ze hoe in hun nieuwe omgeving gewerkt en geleefd wordt.
  • Gastvrij HarderwijkGezinnen uit de regio worden gekoppeld aan een vluchtelingen-gezin om een leuke tijd te hebben. Samen eten, spelletjes doen, (stads)wandeling of een activiteit bezoeken.
  • Taalles + Taalbuddies – De bewoners van het AZC willen graag onze taal leren, help jij ze daarbij door het geven van lessen of door iemands buddy te worden?
  • Sport & Beweging In samenwerking met het COA aanbieden van beweeg activiteiten. Gezond voor lijf en geest.
  • Kinderwerk Voor kinderen van 0-2, 2-4 en 4-12 wordt er een aanbod gecreëerd van activiteiten die leuk, leerzaam en verbindend zijn.
  • Fietsenwerkplaats – Voor het repareren van fietsen samen met de bewoners, ook het geven van fietslessen en verkeerslessen zal aan bod komen.

Alle werkgroepen zijn nog op zoek naar enthousiaste en actieve vrijwilligers en hopen dat jij je vandaag nog aan meldt. Uiteraard is er naast deze werkgroepen nog ruimte voor nog meer werkgroepen. Er is al gesproken over koken, dans, kunst, muziek en nog veel meer.

Wil jij graag aan de slag als vrijwilliger, heb je een idee voor een nieuwe werkgroep of wil je als bedrijf/organisatie een steentje bijdragen? Meld je dan aan op deze pagina of mail naar info@wvharderwijk.nl.

 

Logo platform vluchtelingen - banner